Werk heeft het gebouw verlaten | Anders samenwerken na corona  
 

Jitske Kramer, Corporate Antropoloog 

Corona heeft ons leven flink veranderd. Werkritmes liggen al maanden volledig overhoop, we worden geconfronteerd met onzekerheid, crisisbeslissingen en de noodzaak tot aanpassen en veranderen. Thuiswerken kreeg een vlucht, wat vraagt om meer dan houtje-touwtje-onlinekantoortje spelen. 
Hoe pas je jouw organisatiecultuur hierop aan? Hoe geef je leiding op afstand? Wat kun je nu doen om er op de lange termijn beter uit te komen? Hoe behoud je de trots op de organisatie en de verbinding met je team, ook als je elkaar lange tijd alleen digitaal kunt zien? Is dit een crisis of een transformatie? En welke nieuwe rituelen zijn nu nodig? 

Met kennis vanuit de antropologie, ervaringen in organisaties en inspiratie uit de vele reizen die Jitske maakte, biedt Jitske houvast voor deze vreemde tijd.  

  

De kracht van enthousiasme 

 
Rijn Vogelaar, schrijver, spreker, onderzoeker en oprichter van de Superpromoter Academy 

Enthousiasme wordt als woord zowel in privé als zakelijk veelvuldig gebruikt. Toch wordt er binnen organisaties nauwelijks op gestuurd. Dat is vreemd, want telkens blijkt dat enthousiaste medewerkers en klanten verantwoordelijk zijn voor het succes van een organisatie.  
Hoe maak je klanten en medewerkers enthousiast over je organisatie? En hoe zorg je ervoor dat ze je dienst of product (gevraagd en ongevraagd) aanbevelen, dat ze meer mensen in hun omgeving positief beïnvloeden, dat ze positief kritisch meedenken, goede feedback geven en - niet onbelangrijk - dat ze nog lang aan de organisatie verbonden blijven, als medewerker of als klant? 
 
Een enthousiast en onderbouwd betoog over hoe je een afdeling of organisatie nog succesvoller kunt maken door te sturen op enthousiasme, in plaats van alleen maar te focussen op ontevreden klanten en slechte scores uit klanttevredenheidsonderzoeken.