Jitske Kramer

Keynote

Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze brengt haar kennis en ervaringen via lezingen en masterclasses naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap. In haar verhalen wordt wat vertrouwd is vreemd. En wat vreemd is vertrouwd. Ze is tevens auteur van enkele managementbestsellers, waaronder Buildings Tribes, The Corporate Tribe (samen met Daniëlle Braun) en Werk heeft het gebouw verlaten. 

Rijn Vogelaar 

Keynote
Rijn Vogelaar studeerde sociale psychologie en psychologische methodologie aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Universiteit van Leeds. Tot mei 2013 was hij CEO van marktonderzoekbureau Blauw Research. Mede door het succes van z’n eerste boek ‘De Superpromoter’ besloot hij zijn baan op te geven om zich volledig te richten op het schrijven en spreken over de dynamiek van enthousiasme. Tegenwoordig schrijft hij boeken over de dynamiek van enthousiasme en geeft hij presentaties, workshops en trainingen over dit onderwerp. Daarnaast is hij Research Director bij Yorizon en doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de dynamiek van enthousiasme aan de Universiteit Leiden.  Hij was keynote spreker op tal van conferenties wereldwijd en gaf presentaties, trainingen en workshops in meer dan 20 verschillende landen.   

 

Suzan Vink

Ondernemer | Presentator | Trainer

Suzan Vink haar werkroots liggen in facility management. Als projectleider, docent en manager. Tegenwoordig laat ze het managen en leiden van facility projecten graag aan anderen over. Ze heeft zich in de afgelopen jaren verder ontwikkeld in het begeleiden van de interactie van groepen als dagvoorzitter, trainer en facilitator, zowel online als offline. Ze voelt zich als een vis in het water als ze haar energie en enthousiasme op mensen kan overbrengen en hen laat floreren in dat wat ze doen, met wie ze zijn en waar ze zijn. Met haar motto 'Maak gewoon Bijzonder' en haar passie voor gastvrijheid laat ze sprekers schitteren en gasten stralen.

Marjolein Goense

Marjolein Goense startte na haar studie International Business & Management van de Rijksuniversiteit Groningen startte ze in 2009 als trainee bij ABN AMRO, waarna ze verschillende functies vervulde. Ook volgde ze courses aan Cambridge Academy en Insead. Sinds oktober 2018 is ze Directeur Facility Management & Procurement bij ABN AMRO. 

Karin Mars 

Facilitaire uitdagingen met de klant voor ogen, daar gaat Karin Mars voor. Als Director Workplace Facilities bij VodafoneZiggo pakt ze elke facilitaire uitdaging vol optimisme aan, met een resultaatgerichte en budgetverantwoordelijke strategie.

 

Thomas Mulder 

Thomas Mulder is sinds 2012 werkzaam in verschillende HR-managementfuncties bij Vodafone. Na de fusie met telecombedrijf Ziggo, is hij sinds juli 2018 HR Director bij VodafoneZiggo. Voor zijn tijd bij Vodafone was Mulder drie jaar lang werkzaam als HR-directeur Benelux bij Accenture. Eerder vervulde hij HR- en consultancyrollen bij organisaties als Nuon, Management Care en Customer Loyalty. 

Geerke Versteeg


Geerke is mede-eigenaar en CE-versneller bij PHI Factory. Het is haar ambitie om organisaties met realisatiekracht helpen te versnellen naar een circulaire bedrijfsvoering. Met een aanstekelijk enthousiasme ondersteunt zij organisaties bij het vertalen van de duurzame en circulaire ambities naar praktische projecten en oplossingen. Dit doet zij langs drie sporen. Ze richt zich op 1) het realiseren van circulaire doelstellingen binnen het inkoopvak, het vormen van circulaire (facilitaire) coalities en duurzame gebouwen, 2) het meetbaar maken van de impact en het effect en 3) het inspireren en activeren van alle medewerkers in de organisatie door middel van gamified learning.

Aniek Janssen

Aniek Janssen is senior -adviseur Leadership and Change bij TwynstraGudde. Ze begeleidt en ondersteunt organisaties bij het realiseren van complexe verandervraagstukken. De transitie van FMHaaglanden naar een volledig circulaire facilitaire dienstverlener met een neutrale CO₂-impact vraagt om een verandering in houding in gedrag, van medewerkers, leidinggevenden, klanten en ketenpartners. Aniek helpt om deze gewenste gedragsverandering concreet handen en voeten te geven. Afgelopen jaren heeft zij ruime ervaring opgedaan in vormgeven, begeleiden en aanjagen van diverse leiderschaps- en verandertrajecten.

Nynke de Jong

Voor Nynke de Jong, programmamanager Duurzame Dienstverlening bij FMH, is duurzaamheid een manier van leven. Nynke woont in een eigenhandig – duurzaam en circulair - verbouwde boerderij uit 1820. Duurzaamheid betekent andere keuzes maken: dezelfde kwaliteit maar op een duurzame manier. Bij FMH regisseert Nynke de transitie naar een volledig circulaire facilitaire dienstverlener met een neutrale CO₂- impact. Zij heeft veel ervaring met programmamanagement, bedrijfskundige vraagstukken, circulariteit en verandermanagement.

Lieke Hermsen

Lieke Hermsen werkt sinds 2014 bij Schiphol Group, waarvan de laatste vier jaar als Manager Cluster Facilities. Ze studeerde Facility Management (Diedenoort, 2003) en Communicatie (Universiteit Utrecht, 2005) en werkte daarna in verschillende facilitaire functies bij onder meer Essent, Enexis en D&B The Facility Group.

Erik Felëus

Erik Felëus is sinds april 2019 als SmartBuildingDeveloper (mede)verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Schiphol als Smart Airport City. Na zijn Master Innovatiemanagement (Erasmus Universiteit Rotterdam, 2012) werkte hij in diverse functies bij onder meer technisch dienstverlener Van Dorp. Ook was hij mede-oprichter van tech-startup VitaTech.

Annemarie Matze-Mennes

Annemarie Matze-Mennes startte na haar studies psychologie (Rijksuniversiteit Groningen) en bedrijfskunde (Nyenrode business universiteit) als management consultant in de dienstverlenende sector. Na een aantal jaren consultancy koos zij er voor om bij ABN AMRO intern aan de slag te gaan als consultant, om de organisatie te veranderen waar zij zelf ook onderdeel van is. Na diverse functies is zij op dit moment verantwoordelijk voor het vormgeven van het hybride werken bij ABN AMRO. Een grote transformatie waar de mens en ook de facilitaire kant veel aandacht heeft.

Ernst-Willem van Drumpt

Ernst-Willem van Drumpt is Manager Facilities bij Alliander. Na zijn HBO Facility Management, ronde hij direct zijn Masteropleiding Facility Management af. Sinds 2006 is hij in het facilitaire werkveld werkzaam. Ernst-Willem is per 1 januari 2019 verantwoordelijk voor Facilities binnen Alliander. Binnen die scope vallen activiteiten op gebied van vastgoed, werkomgeving en mobiliteit. In 2019 ronde hij een tweejarige MBA-studie af aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam.

Toine Bakker

Toine Bakker is al ruim 20 jaar eigenaar van Bakker Facility Management. Hij begeleidt organisaties bij het realiseren van strategische veranderopgaven op het gebied van Bedrijfsvoering en Real Estate & FM. Focus ligt hierbij op het ontwikkelen van visie en strategie, organisatieontwikkeling en sourcing & partnerships. De afgelopen jaren heeft hij onder meer Royal Floraholland, Alliander en Essent begeleid bij hun strategische sourcingvraagstukken.

Froukje Terpstra

Froukje Terpstra is adviseur bij TwynstraGudde. Ze voert diverse adviesopdrachten uit binnen zowel de profit als non profit. Ze is betrokken bij diverse verandertrajecten op het gebied van huisvesting, vastgoed en facility management, zoals de transitie naar een nieuwe werkomgeving of het formuleren van een sourcingstrategie.

Gerard de Bruijn

Gerard de Bruijn is sinds januari 1996 werkzaam voor Humanagement, eerst als interim- & projectmanager en sinds juli 2010 als directeur - eigenaar. Zijn kracht ligt in het vertalen van complexe omgevingsontwikkelingen naar facilitaire vraagstukken en passende oplossingen. Mede door mijn ruime ervaring als (gast)docent en het geven van workshops, is hij sterk in het overdragen van kennis en het begeleiden en coachen van mensen.

Leonie van Zijll de Jong

 

Leonie van Zijll de Jong startte na haar studie Facility Management bij Shell in 2003. Bij Shell Real Estate heeft ze de afgelopen jaren diverse functies bekleed variërend van Contract Performance Manager Continential Europe & Azië, Global Strategy Advisor en Facility Manager voor de NAM. Ze is sinds 2019 Facility Manager van de locaties Den Haag, Rijswijk, Rotterdam en Pernis Depot. 

Marieke Hars

Marieke Hars startte na haar studie Journalistiek en Communicatie bij de NAM/Shell. Na een IFM master studie is ze sinds 2007 werkzaam bij Shell Real Estate. De laatste jaren als Facility Manager voor alle NAM-locaties in NL en het Shell Technology Centre Amsterdam. Lean en agile werken zijn voor Marieke belangrijke speerpunten in het continue verbeteren van de service verlening.   

Annemiek Freijser

Annemiek Freijser heeft meer dan 20 jaar ervaring in het FM werkveld in diverse managementrollen op het gebied van sales, marketing en operations, zowel bij opdrachtgevers als opdrachtnemers. Momenteel is zij als Account Director voor Shell verantwoordelijk voor alle dienstverlening op het gebied van Hard FM, Projecten, Soft FM en Food in het zuidwesten van Nederland. Annemiek krijgt energie van werken aan duurzame groei van teams en partnerships. 

 

Marjolein Kurstjens

Marjolein Kurstjens is zo'n 20 jaar werkzaam binnen facility management en vervulde verschillende consultancy en managementfuncties bij onder meer ING, NN en ING-RVS. Sinds april 2015 is ze werkzaam als demand manager Facility Management bij PwC. Haar kracht ligt in het ontwikkelen van samenwerking, waaronder Vested agreements. 

 

 

Diane van Dijk-Loois

Diane van Dijk-Loois is directeur Commercie & Hospitality bij CSU. In haar functie is ze onder meer verantwoordelijk voor het uitbreiden van de aanpak voor 'gastvrije schoonmaak'. Voor bestaande en nieuwe opdrachtgevers ontwikkelt ze concrete hospitalityconcepten. De menselijke beleving van bezoekers, gasten en medewerkers staat bij haar centraal. 

 

 

Patrick van Dommelen

Patrick van Dommelen is als Sales Director bij Nowy Styl Nederland verantwoordelijk voor sales, marketing en interieurarchitecten. Voordat hij twee jaar gelden bij het bedrijf aan de slag ging vervulde hij bij diverse organisaties sales-, marketing-, inkoop- en algemeen managementfuncties in zowel Nederland als in het buitenland.

 

 

Sandra Foppen

Eigenaar | interieurontwerpen bij BELEEF

Ervaren interieurontwerper en ontwerpmanager met een bewezen dienst van werken in de facilitaire dienstverlening. Bekwaam in interieurontwerp, conceptueel denken, 3D-visualisatie, operationeel management, coaching en bedrijfsontwikkeling. Sterke ontwerpprofessional met een Bachelor of Design gericht op interieurontwerp voor kantoor- en leeromgevingen.

 

 

 

Herman Kok

Dr. Herman Kok is Head of Facilities bij SD Worx, specialist in pay-rolling en HR-dienstverlening. Kok is verantwoordelijk voor het huisvesten van zo’n 5.500 medewerkers in 120 kantoren verspreid over 17 Europese landen. Daarnaast is hij directeur en oprichter van Shign, een onderzoeks- en adviesbureau dat organisaties helpt met het oplossen van vraagstukken op het snijvlak van ruimte en organisatie in relatie tot organisatiegedrag en universitair docent FM aan Wageningen University. In 2015 promoveerde hij op onderzoek naar de toegevoegde waarde van facility management in het hoger onderwijs.

 

 

Douwe Dirks

Douwe Dirks heeft meer dan 15 jaar ervaring als sales & digital marketing executive en managing director. Hij werkte met klanten als Unilever, Microsoft, Bayer, BMW Group en Puma. Na zijn rol als Digital Director bij J. Walter Thompson International en de rol van Head of Sales & Country Manager bij Epicenter Amsterdam, begeeft Douwe zich in zijn carrière op het snijvlak van innovatie, ondernemerschap en digitale transformatie. Hij zet zijn onderneming voort als CCO van NORNORM.

 

 

 

Anne Chardon

Anne Chardon is bij Jacobs Douwe Egberts Professional werkzaam als Manager Tenderdesk en verantwoordelijk voor de afdeling die tenders schrijft voor de warme- en koude drankenvoorziening voor grootzakelijke bedrijven en instellingen. Een data gedreven aanpak en de tenderdesk als centrale spil van de organisatie is waar zij zich dagelijks met veel enthousiasme voor inzet.