Danielle Braun

Keynote

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Tribaal Kantoorgedoe, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager/bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". 

 

Loek Peters  

Keynote

Loek Peters (Papendrecht 1974) heeft vanuit zijn ervaring als acteur, op het toneel, in films en in series als Penoza, een werkwijze/filosofie ontwikkeld voor het bedrijfsleven, met als uitgangspunt de ander zo goed mogelijk zijn werk laten doen. Peters is in 2000 afgestudeerd aan de toneelschool Amsterdam. Sindsdien heeft hij honderden avonden op het podium gestaan in theaters in uiteenlopende producties zoals People places things, de Troje Trilogie en Othello. Ook heeft hij in meer dan 50 films en tv-producties gespeeld, zoals Penoza en Toren C.  

 

Suzan Vink

Ondernemer | Presentator | Trainer

Suzan Vink haar werkroots liggen in facility management. Als projectleider, docent en manager. Tegenwoordig laat ze het managen en leiden van facility projecten graag aan anderen over. Ze heeft zich in de afgelopen jaren verder ontwikkeld in het begeleiden van de interactie van groepen als dagvoorzitter, trainer en facilitator, zowel online als offline. Ze voelt zich als een vis in het water als ze haar energie en enthousiasme op mensen kan overbrengen en hen laat floreren in dat wat ze doen, met wie ze zijn en waar ze zijn. Met haar motto 'Maak gewoon Bijzonder' en haar passie voor gastvrijheid laat ze sprekers schitteren en gasten stralen.

Marco Meetz 

Marco werkt sinds 1990 bij a.s.r. en is vanuit een commerciële functie in 2004 het facilitaire werkveld binnen gekomen. In 2007 behaalde hij zijn Master Facility Management. Vanaf 2004 werkte hij in diverse facilitaire functies binnen a.s.r. en Fortis (in de periode dat a.s.r. daar onderdeel van was). Marco was ook werkzaam binnen de programmaorganisatie voor de duurzame renovatie van het hoofdkantoor (2013-2015) en is op dit moment verantwoordelijk voor de volledige facilitaire portefeuille van de verzekeraar. 

Justus Beijk 

Justus begon in september 2019 als trainee bij a.s.r. Voordat hij adviseur duurzaamheid werd werkte Justus als ESG (Environmental, Social, and Governance) manager bij het bedrijfsonderdeel hypotheken. Hier lag de focus op de verduurzaming van de woningmarkt, vooral via de Verduurzamingshypotheek van a.s.r. Justus heeft filosofie gestudeerd in Leiden, met een focus op ethiek en politieke filosofie. 

 

Stan Ottevanger

Stan Ottevanger is Senior Project Manager Real Estate & Workspace Services. Hij studeerde Facility Management (Haagse Hogeschool) en behaalde zijn master Master in Facility and Real Estate Management (University of Greenwich). Voordat hij bij Booking ging werken werkte bij bijna 10 jaar bij Humanagement.  

Marc van den Helder

Marc van den Helder is Program Manager Real Estate & Workspace Services bij Booking.com. Hij studeerde van 2002 tot 2006 Facility Management aan de Haagse Hogeschool. Hij werkt ruim zeven jaar bij Booking, daarvoor was hij ruim acht jaar werkzaam bij Procore. 

Wikke Repko  

Wikke Repko is Manager afdeling Frontoffice & Deliverymanagement bij De Nederlandsche Bank. Ze studeerde Facility management aan de Hanzehogeschool en werkte daarna in verschillende functies bij onder meer ING, D.E Master Blenders 1753 en Luchthaven Schiphol. Het op een positieve, energieke manier vormgeven van verandering is een van kernkwaliteiten van Wikke. Zij heeft hierbij een enthousiasmerende wijze van coachen en probeert mensen vanuit hun eigen intrinsieke behoeftes in deze verandering mee te krijgen. 

Jaap Kloos  

Teamleider opleiding facility Management | Haagse Hogeschool

Naast het werk in de onderwijsarena zien we hem ook geregeld buiten het klaslokaal acteren. Als spreker, dagvoorzitter of als auteur van boekrecensies, blogs en artikelen in diverse facilitaire media, waaronder Facto.

 

Maurice Verwer

Directeur Facility Management en Business Support | PwC

Hij is onder andere  eindverantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening op 13 PwC-locaties in Nederland. Totaal gaat het om circa 90.000 m2 en 4200 werkplekken. 

Ingrid van Rossum 

Head of FM NL bij Nationale-Nederlanden

Ingrid van Rossum is sinds 2020 Head of FM NL bij Nationale-Nederlanden. Ze studeerde Facility Management (HAN) en Beleid- en Organisatiewetenschap (Radboud universiteit) en werkte daarna in verschillende (management)functies bij onder meer Hago en Heyday FM. Met haar team behaalde ze in 2021 de JLL Winning Workplace Award. 

 

Daaf Serné 

Global Head of Workplace bij Miro

Daaf Serné heeft tijdens zijn loopbaan als Workplace Manager gewerkt bij verschillende techbedrijven. Sinds begin van het jaar is hij werkzaam als Global Head of Workplace bij Miro (1500 medewerkers, 12 locaties in diverse landen). Serné is samen met zijn team voortdurend bezig de behoeftes van interne klanten en teams te ‘alignen’ met de doelstellingen van de organisatie. Zijn specialiteiten zijn workplace experience, technologie, vastgoed en duurzaamheid. Hij treedt regelmatig op als spreker in binnen- en buitenland.  

Thomas Zwart 

CEO van Capital C

Thomas Zwart is CEO van Capital C, dé creatieve hub van Amsterdam. Het gebouw, gevestigd in de voormalige Diamantbeurs en ingericht in samenwerking met 20 Nederlandse designers, biedt tal van (creatieve) mogelijkheden om te werken en samen te werken, zoals vergaderruimtes, event spaces, co-working spaces. Doel: het verbinden van jonge creatieven aan gevestigde namen, freelancers aan creatieve bureaus, en creativiteit aan commercie.  

Jan Willem van der Sande 

Partner bij Powerplant

Jan Willem heeft een achtergrond als kok in de horeca en heeft verschillende rollen in de bedrijfscatering gehad. Sinds is hij 2008 werkzaam bij Powerplant, voorheen enbiun. Het bureau, een van oorsprong creatieve merkenstudio, is geëvolueerd tot een organisatie gespecialiseerd in het integraal ontwikkelen van hospitality- en werkconcepten. Met een team dat vraagstukken van alle kanten benadert en met een methode die doorgaat na oplevering van de fysieke onderdelen. 

Martine Atzema

Afdelingsmanager Human Facility Management bij ProRail 

Martine Atzema is sinds januari 2019 afdelingsmanager Human Facility Management bij ProRail. Samen met een team van 60 professionals verzorgt de de facilitaire activiteiten op het gebied van zowel hard- als soft services in de bemenste panden. ProRail is in juni van dit jaar uitgeroepen tot beste hybride werkgever 2022 in de categorie grote organisaties.  

 

Rob Klinkert 

Senior Portfolio Manager Facility Management bij PwC Nederland 

Rob Klinkert studeerde Facility Management (Diedenoort, 1990) en werkte sindsdien in verschillende functies bij diverse organisaties waaronder ING en Masterkey.  

Jeroen Ensie

Senior Manager Procurement bij PwC Nederland  

Dirk Raket 

EMEA Account Director bij Jones Lang Lasalle (JLL)

Met een bedrijfskundige Master in Change Management (Radboud Universiteit) en verschillende academische courses (Yale/Nyenrode), heeft hij in de afgelopen 12 jaar in verschillende facilitaire account managementrollen samen gewerkt met onder andere KLM, KPN, B. Building en Philips in Europa, het Midden Oosten en Afrika. 
Dirk heeft uitgebreide kennis van Operational Excellence, workplace services en facilitaire transformaties in complexe omgevingen.

Guido Meijer

Head of Real Estate Operations | Philips 

Guido Meijer is binnen het wereldwijde Philips Real Estate team verantwoordelijk voor integraal facility management (IFM), het verbeteren van de operationele processen en het aanjagen van verduurzaming. Guido is zijn carrière begonnen in de technisch beheer branche en via die dienstverlening doorgegroeid in integraal facility management. Een aanvullende opleiding in de ‘bouwtechniek en duurzaamheid’ en rollen als projectmanager en adviseur bij klanten zoals PwC, Heineken en Kraft-Heinz, vormden uiteindelijk een goede basis om in 2017 bij Philips aan de slag te gaan en verder te groeien. Het leiden van complexe uitbestedingen en samenwerking tussen partijen is een rode draad in zijn werkervaring. Een ervaring die hij graag met vakgenoten deelt.

Angelique Cooijmans

Productmanager Facilitair Bedrijf DJI / Ministerie Justitie en Veiligheid 

Angélique is aspectmanager duurzaamheid bij het Facilitair Bedrijf DJI en zet haar energie graag in om de wereld vandaag al een stuk beter te maken, door mensen te verbinden en te enthousiasmeren in een omgeving met maatschappelijke meerwaarde. Het is haar ambitie om op een innovatieve manier vorm te geven aan de producten en diensten van DJI en daarmee buiten de kaders te denken.

George Schoof

CCO MAAS International B.V.

George is Chief Commercial Officer bij MAAS en zet zich actief in voor het bieden van een premium kwaliteit koffiebeleving op kantoor waar, door het drinken van een kop koffie, automatisch wordt bijgedragen aan duurzame IMPACT. Het is zijn ambitie om continu het bedrijf te ontwikkelen en middels smaakvolle  innovatie koploper op duurzaamheid te blijven in de Nederlandse markt.

Mathijs Rutten

Directeur Campus & Facility Management NHL Stenden Hogeschool

Samen echte impact maken. Dat is de ambitie van Mathijs Rutten. Hij studeerde FM aan Hogeschool Saxion, behaalde zijn master aan de University of Greenwich en werkt sinds 2001 is verschillende (management)functies op gebied van FM en Huisvesting, waarvan zo’n 18 jaar bij NHL Stenden Hogeschool cq NHL Hogeschool.  Sinds januari 2018 is hij directeur Campus & Facility Management.

Victoria Snouck Hurgronje

Aanjager duurzaamheid Facility Management NHL Stenden Hogeschool

Victoria vindt duurzaamheid de enige juiste keuze die wij nu kunnen maken. Sinds 2021 is zij aanjager duurzaamheid bij FM NHL Stenden Hogeschool. Ze is samen met studenten, docenten en medewerkers dagelijks aan de slag om de hogeschool te verduurzamen. Vanuit haar achtergrond in de hotellerie en de ambitie dat het beter kan, werkt ze als aanjager van de duurzaamheidsbeweging Green Wave aan het stimuleren, inspireren en organiseren van positieve impact.

Kos Fourkiotis

Manager Innovatie CSU

Kos is ruim vijf jaar Manager Innovatie bij CSU. Hij heeft met zijn team de opdracht om CSU en de sector te navigeren naar de lange termijn toekomst. Hiervoor is het nodig om nieuwe verbindingen te maken. Tussen mensen, organisaties, ambities, oplossingen, data en technologieën. De belangrijkste boodschap van Kos: innoveer proactief! FM kan meer bijdragen aan een succesvolle omgeving dan alleen de ondersteuning te bieden. Haal innovaties naar de sector en experimenteer actief. Daarmee verhoog je de waarde van FM.

Miriam Brakband

Leveranciersmanager bij BAM Concernhuisvesting 

Ze studeerde Facility management (2005-2009) aan Hogeschool InHolland en werkte daarna in verschillende functies bij diverse organisaties. Sinds bijna 9 jaar is ze werkzaam bij BAM als respectievelijk facility manager, klantmanager en leveranciersmanager. 

 

Peter van der Tas

Manager Klant & Projecten bij BAM Concernhuisvesting

Hij werkt al bijna 30 jaar bij BAM in verschillende (management)functies. Daarvoor was hij vijf jaar werkzaam bij Imtech. 

 

 

Froukje Terpstra

Adviseur facility management bij TwynstraGudde

Froukje Terpstra is adviseur bij TwynstraGudde. Ze voert diverse adviesopdrachten uit binnen zowel de profit als non profit. Ze is betrokken bij diverse verandertrajecten op het gebied van huisvesting, vastgoed en facility management, zoals de transitie naar een nieuwe werkomgeving of het formuleren van een sourcingstrategie.