Houd deze pagina in de gaten, er worden nog sessies toegevoegd!

23 juni 2020

09:15 - 09:45

Ontvangst

09:45 - 09:55

Opening door dagvoorzitter

Pauline de Wilde

09:55 - 11:00

Opening Keynote - Realistisch veranderen, anders denken | anders doen!

Merlijn Ballieux

Veel (facilitaire) organisaties staan onder druk om te veranderen, maar worstelen met de vraag; hoe dan? Inmiddels weten we dat veranderen vanuit een blauwdruk of ‘one size fits all’ aanpak meestal niet de gewenste resultaten oplevert of juist de weerstand en scepsis in organisaties doet toenemen. Maar wat zijn de alternatieven? Hét vraagstuk van deze tijd gaat over het toevoegen van waarde. Wat is de ‘bedoeling’ van een organisatie en hoe geef je daar leiding aan? In zijn presentatie neemt Merlijn je op een interactieve manier mee in wat hij 'realistisch veranderen' noemt en geeft hij handvatten hoe je kunt veranderen in de echte wereld.

 

11:00 - 11:30

Pauze

12:45 - 13:45

Lunch

15:20 - 15:50

Pauze

15:50 - 16:50

Closing Keynote 'De wondere wereld van kantoren' 

Japke-d. Bouma

We willen op ons werk geen roaring 20s, maar rust. Hoe overleef je de groepsapp van je werk? Ja. We zijn langer ziek in de kantoortuin. Ik zit op kantoor liever in een dal, dan op de top. Geef je baas eens wat vaker een compliment. Hallo Mark Rutte. Mag het ook op het werk wat langzamer?  

Het is een greep uit de titels van de wekelijkse columns die journalist Japke-d. Bouma sinds 2012 in NRC publiceert. Op licht-ironische toon weet ze duizenden lezers en volgers steeds weer te verrassen met haar unieke kijk op het kantoorleven.

In een humoristisch verhaal deelt de ‘kantooramazone’ op het Facto Congres haar kijk op de wondere wereld van kantoren, de gewoontes die daar plaatsvinden en al het jeukjargon waarmee mensen elkaar dagelijks lastig vallen. Ze geeft tips hoe je kantoor 'overleeft', legt uit en leeft mee. 

16:50 - 18:00

Borrel + netwerken