23 november 2020

13:15 - 13:20

Opening door dagvoorzitter - Ron Deurloo

13:20 - 14:05

Opening Keynote - Realistisch veranderen, anders denken | anders doen!

Merlijn Ballieux

Voor (facilitaire) organisaties zijn het bijzondere tijden. Sinds de komst van de coronacrisis is alles anders geworden, ook als het gaat om de manier waarop FM dat mogelijk maakt en ondersteunt. In de werk- en kantooromgeving zijn de veranderingen op dit moment, mede door de komst van de 1,5 meter samenleving, schering en inslag. Veranderingen op het gebied van huisvesting & inrichting, houding en gedrag, facilitaire dienstverlening en werkplek- en ruimtegebruik.

Maar hoe realiseer je die veranderingen? Het is bekend dat veranderen vanuit een blauwdruk of ‘one size fits all’ aanpak meestal niet de gewenste resultaten oplevert of juist de weerstand en scepsis in organisaties doet toenemen. Maar wat zijn de alternatieven? In zijn presentatie neemt Merlijn je op een interactieve manier mee in wat hij 'realistisch veranderen' noemt en geeft hij handvatten hoe je kunt veranderen in de echte wereld.

 

14:05 - 14:15

Pauze

14:45 - 15:00

Pauze

15:30 - 15:40

Pauze

16:10 - 16:20

Pauze

16:20 - 17:00

Closing Keynote 'De wereld van kantoren - niets is meer zoals het was' 

Japke-d. Bouma

Hoe houd jij jouw collega's op anderhalve meter? Word jij ook zo moe van al dat video vergaderen? Ja, dit is het einde van de kantoortuin. Heb je een vitaal beroep of een bullshit baan? Durf jij met de trein naar je werk? Is het echt je collega of is het een video? 

Het is een greep uit de titels van de wekelijkse columns die journalist Japke-d. Bouma sinds 2012 in NRC publiceert. Op licht-ironische toon weet ze duizenden lezers en volgers steeds weer te verrassen met haar unieke kijk op het kantoorleven, dat zeker in tijden van corona, in korte tijd volledig op zijn kop is gezet.

In een humoristisch verhaal deelt de ‘kantooramazone’ en de 'vouwfiets-in-de-spitstreinhater'op het Facto Congres haar kijk op de wondere wereld van kantoren, de gewoontes die daar plaatsvinden en al het jeukjargon waarmee mensen elkaar dagelijks lastig vallen. Ze geeft tips hoe je kantoor 'overleeft', legt uit en leeft mee. 

17:00 - 17:05

Afsluiting door dagvoorzitter - Ron Deurloo ​​​​

17:05

Netwerk mogelijkheden