Spreker:
  Hans Bloemendaal, Sustainability Manager bij Rohde & Grahl

Innoveren in facilitaire ketensamenwerking?  

Dat kan! Met de Facilitaire Coalitie. Een samenwerkingsmodel om alle facilitaire dienstverleners bij de klant effectief samen te laten werken. De Facilitaire Coalitie, aangejaagd door de Facilitair Verbinder, brengt ze bij elkaar. Het resultaat? Eén team, één visie, één doelstelling en de optimale afstemming van capaciteit, planning en middelen. Elke facilitaire partner, denk aan de cateraar, de schoonmaakdienst, beveiliging en de technische dienst, blijft doen waar hij goed in is. Maar juist die onderlinge verbinding maakt dat de Facilitaire Coalitie een meerwaarde biedt voor de klant. Samen zorgen de facilitaire partners voor de beste dienstverlening; samen zijn ze het facilitaire visitekaartje.

In deze interactieve, persoonlijke sessie kunnen deelnemers zelf kiezen bij welke themagerichte 'round tables' ze aansluiten (carrouselmodel) en gaan ze in gesprek met ervaringsdeskundigen, opdrachtgevers, facilitair verbinders en facilitaire partners, die hun ervaringen met ketensamenwerking en de Facilitaire Coalitie delen. Dit zijn onder andere:

Caroline Kwakkernaat, Operationeel Manager bij Circl 

Irene van Gemert-van der Wal, Key Account Manager bij Renewi

Iwan Wiegman, Key Account Manager bij Avex

Fabienne Haas, Operationeel Manager bij Spirit Hospitality Services

Maarten Dekker, sr. Regisseur FM Soft Services bij VIVAT (part of Athora Group)

Patrick van der Sanden, Key Account Manager Ecosmart

 

Onder meer de volgende vragen komen tijdens de round tables aan bod:

•           Hoe werkt ketensamenwerking in de praktijk?

•           Waar loop je in de praktijk tegenaan?

•           Wat is de meerwaarde van een facilitaire ketensamenwerking?

•           Wat zijn voorwaarden om aan ketensamenwerking te beginnen?

•           Wat zijn de voor- en nadelen en ervaringen in de praktijk?

Sprekers:


  Diane van Dijk-Loois, Directeur Commercie & Hospitality bij CSU

 

 Bianca van Veldhuizen, Manager Transities FM Coalitie

 

 

Optimliseer de waarde van een slim gebouw: User Centric, Data Driven & Ever Evolving

Over Open Smart Building Platformen, Machine Learning, Data Mining en de dagelijkse toepassing hiervan.

Deze sessie is een deep dive in de nieuwste innovaties op het gebied van slimme gebouwen en wordt verzorgd door bGrid in samenwerking met René van der Vlugt (WRKPLC), ondermeer betrokken bij het inrichten en ontwikkelen van Microsoft Nederland als smart building. MAAR, de sessie gaat verder dan technologie. Er wordt eveneens aandacht besteed aan de hordes die organisaties in een slim gebouw ervaren bij de ingebruikname. Hoe benut je het volle potentieel? Hoe optimaliseer je de waarde van het slimme gebouw?

Tijdens deze sessie deelt Karl Van Ginderdeuren, CCO bij bGrid, waarom een open en flexibele structuur essentieel zijn voor de realisatie van een echt toekomstbestendig smart building - en hoe je dat doet. Na een introductie in de slimme gebouw technologie, zal aandacht besteed worden aan de trends en inzichten uit de bGrid data over gebouwen, de bijbehorende processen en de uiteindelijke gebruikerswaarde.

Onderwerpen als AI, machine learning, datarapportage en datamanagement maken deel uit van de presentatie. Echter het houdt niet op bij het genereren en ontsluiten van gebouwgebonden data, ook de organisatie moet zich aanpassen aan het kunnen van het nieuwe slimme gebouw. Alleen dan wordt het potentieel voor elke stakeholder pas ten volle benut. René zal op basis van zijn ervaringen de deelnemers meenemen in inzichten m.b.t. de uitdagingen waar elke organisatie die huisvest in een slim gebouw mee te maken krijgt. Daarnaast zal aandacht besteed worden aan het optimale proces om te komen tot een hoge adoptie en definitie van waardevolle use-cases voor de verschillende stakeholders.

En hoe dit heeft geleid tot waardevolle data-inzichten voor gebouwgebruikers, facility managers en eigenaren. Waar kan daadwerkelijk actie op ondernomen worden om het comfort van de werkplek te verhogen, bezettingsgraad te optimaliseren en de gebruikers ervaring te optimaliseren?

Geïnspireerd door de uitdagingen in de commerciële vastgoedsector, zullen Karl en René ervaringen van de afgelopen jaren delen.

Sprekers:


  Karl Van Ginderdeuren, Chief Commercial Officer bij bGrid

 

 René van der Vlugt, Digital Transformation Lead bij Wrkplc

 

Gezonde werkomgeving, meer dan ooit van belang  

Een gezonde en veilige werkomgeving staat in de huidige tijd bij veel organisaties hoog op de agenda. Op basis van onder meer een milieuvriendelijk schoonmaakconcept en inzet van slimme technologie (zoals een slim softwaresysteem waarin relevante gegevens over een locatie wordt opgeslagen zoals informatie over audits, incidenten op locatie, veiligheid, trainingen, machines e.d.) zorgt Cullen Cleaning Service dat medewerkers optimaal kunnen presteren in een inspirerende, schone, duurzame en gezonde werkomgeving.

Sinds 2020 maakt Altran gebruik van de dienstverlening van Cullen Cleaning Service. Tijdens deze sessie zal Kim Burema (facilitair manager bij Altran) haar ervaring delen op het gebied van de schoonmaakdienstverlening en wat de impact is voor hun organisatie.

 

Sprekers:


  Mark Smulders, Business Development Manager bij CCS 

 

 Kim Burema, Facility Manager bij Altran Netherlands