Spreker:
  Hans Bloemendaal, Sustainability Manager bij Rohde & Grahl

Innoveren in facilitaire ketensamenwerking  

Hoe innoveer je binnen facilitair management op het gebied van (keten)samenwerking? Een vraag waar het samenwerkingsmodel FM Coalitie een antwoord op heeft gevonden. Het gaat om een model waar elke facilitaire dienstverlener blijft doen waar hij goed in is, maar wel in een omgeving waarin taken en planningen optimaal afgestemd worden en waarbij de partners capaciteit, expertise, ruimten en middelen met elkaar delen.

In deze interactieve, persoonlijke sessie kunnen deelnemers zelf kiezen bij welke themagerichte 'round tables' ze aansluiten (carrouselmodel) en gaan ze in gesprek met ervaringsdeskundigen, opdrachtgevers, facilitair verbinders en facilitaire partners, die hun ervaringen met ketensamenwerking en de FM Coalitie delen.

Onder meer de volgende vragen komen tijdens de round tables aan bod:

  • Hoe werkt ketensamenwerking in de praktijk?
  • Waar loop je in de praktijk tegenaan?
  • Wat zijn voorwaarden om aan ketensamenwerking te beginnen?
  • Wat zijn de voor- en nadelen en ervaringen in de praktijk?

Sprekers:


  Diane van Dijk-Loois, Directeur Commercie & Hospitality bij CSU

 

 Bianca van Veldhuizen, Manager Transities FM Coalitie

 

 

De waarde van (facilitair en gebouwgebonden) data in de praktijk

 Over Machine Learning, Data Mining en Open Smart Building Platformen 

 

Gedurende deze sessie delen we trends en inzichten uit de bGrid data over gebouwen, de bijbehorende processen en de uiteindelijke gebruikerswaarde. Ook lichten we toe waarom een open en flexibele opbouw essentieel zijn voor de realisatie van een echt toekomstbestendig slim gebouw – en hoe je dat dan doet.

Voorbeelden en cases van bGrid uit de praktijk, inclusief bijbehorende modellen en technologie, zijn de rode draad door de sessie. Onderwerpen als AI, machine learning, data rapportage en data management zijn onderdeel van de presentatie. Op basis hiervan zullen we de waarde en de voordelen van zowel real-time als historische data worden aangetoond.

Geïnspireerd door de uitdagingen in de commerciële vastgoedsector delen we ervaringen van de afgelopen jaren. En hoe dit geleid heeft tot waardevolle data inzichten voor zowel gebouwgebruikers, facilitair managers en eigenaren.

Spreker:
  Karl van Ginderdeuren, Operations Manager bij bGrid

Gezonde werkomgeving, meer dan ooit van belang  

Een gezonde en veilige werkomgeving staat in de huidige tijd bij veel organisaties hoog op de agenda. Op basis van onder meer een milieuvriendelijk schoonmaakconcept en inzet van slimme technologie (zoals een slim softwaresysteem waarin relevante gegevens over een locatie wordt opgeslagen zoals informatie over audits, incidenten op locatie, veiligheid, trainingen, machines e.d.) zorgt Cullen Cleaning Service dat medewerkers optimaal kunnen presteren in een inspirerende, schone, duurzame en gezonde werkomgeving.

Sinds 2020 maakt Altran gebruik van de dienstverlening van Cullen Cleaning Service. Tijdens deze sessie zal Kim Burema (facilitair manager bij Altran) haar ervaring delen op het gebied van de schoonmaakdienstverlening en wat de impact is voor hun organisatie.

 

Sprekers:


  Mark Smulders, Business Development Manager bij CCS 

 

 Kim Burema, Facility Manager bij Altran Netherlands